25 Şubat 2010

Sakkarin nedir?

Beslenme
Beslenme

İlk kalorisiz yapay tatlılaştırıcı 1873’ de tesadüfen bulunan sakarindir. Günümüzde sakarinin asit tuzları gıdalar ve çeşitli içeceklerde etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Sakkarinin bu denli yaygın şekilde kullanılma nedenlerinin başında, fiyatının ucuz ve üretiminin kolay olması gelmektedir. İkinci neden metabolize olmaması ve kalori vermemesidir. Önemli bir başka neden ise dişleri olumsuz etkilememesidir. Ayrıca, stabil olması gıda endüstrisinde geniş bir kullanım alanı bulmasına yol açmaktadır. En çok kullanılan iki tuzu; kalsiyum ve sodyum tuzlarıdır.

Kaynak: Gıda Kimyası, Editör: İlbilge SALDAMLI, Ankara-1998.

Share

Bunları da Beğenebilirsiniz...