Suyun içine konduğu ve saklandığı kaplar su ile etkileşim içine girmeyen suyun niteliğini bozmayan maddelerden imal edilmiş kaplar olmalıdır. Bu tür kaplar suya koku bırakmayan tadını değiştirmeyen kaplardır. Mümkünse içine konan suyu gösteren kaplar tercih edilmelidir. Bazı yörelerde suyu serin tutması nedeniyle su küpte saklanmaktadır. Küpün sırlı yada sırsız olması fark etmez. Küpü temizlerken kullanılan sabun, deterjan gibi maddelerde durulanmayla tamamen çıkmadığından suya karışarak vücudumuz girmektedir. Bunlar mide ve bağırsak bozukluklarına neden olabilir.
Kaynak: Dr. Dyt. Meltem Soylu, Sağlık Memuru Engin Alacahan, Uzm. Gıda Müh. Cengiz Kesici, “Gıda, Su ve Beslenme Konusunda Sık Sorulan Sorular (II)”, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Şubat – 2008.