Tuzlu suda veya sirkede bırakılarak özel bir kıvama getirilmiş sebze veya meyve.
14 Aralık 2017
Turşu nedir?
Turşu, sebze ve meyvelerin belirli tuz konsantrasyonundaki salamuraları veya kendi öz suları içinde laktik asit bakterileri ile fermentasyona uğratılmalarıyla oluşan laktik asidin ve ortamdaki tuzun koruyucu etkisi sonucu uzun süre dayanıklılık kazanan bir üründür. Turşu üretimi çok eski tarihlere dayanmaktadır. M.Ö. 3. y.y.’da Çinli işçilerin Çin Seddi’nin yapımında fermente olmuş, asitli sebze karışımları tükettiğine dair kayıtlar bulunmaktadır.
Kaynak: Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez’in Star Gazetesinde yayımlanan ve Haber7.Com Web Sitesinde alıntılanan “Grip savar turşu 3 ciddi hastalık için de önleyici” yazısından derlenmiştir (Ziyaret Tarihi: 18/12/2010.