22 Mart 2010

Üzeri açık taşıtlarda ve yük üzerinde yolculuk yapmanın tehlikeleri.

Trafik
Trafik

Yolcu taşımacılığı yapılmasının belirli kuralları vardır. Yolcu taşımak için özel olarak imal edilmiş araçlar kullanılmalıdır. Bu taşıtlar ve taşımacılık hizmetleri yolcu sayısı, aracın nitelikleri, sürücünün nitelikleri gibi yönlerden kontrol ve denetime tabidir. Ancak, özellikle kırsal bölgelerde üstü açık araçlar işçi taşımak için yasak olmasına rağmen kullanılabilmektedir.

Üstü açık araçlarda ve yük üzerinde yolcu taşınması halinde, yolcu düşebilir, köprü ve tabelalara, ağaç dallarına çarpabilir. Koltuğunda oturan bir yolcuya zarar vermeyecek herhangi bir çarpışma üzeri açık, yük üzerinde yada yolcu taşınması için imal edilmemiş bir araçla taşınan insanlarda ağır yaralanmalara ya da ölümlere neden olabilir. Kısacası basit bir kaza ölümle sonuçlanabilir.

Kaynak: Milli Eğitim Web Sitesinde Yer Alan “Mesleki Açık Öğretim Lisesi “Trafik ve İlkyardım Eğitimi 1-2 (Hazırlayan: Hasan YALÇIN)” Ders Notlarından Derlenmiştir (Ziyaret Tarihi: 01/02/2010).

Share

Abdullah DEMİR

1973 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Trabzon’da tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünü kazandı. 1996 yılında Otomotiv Öğretmeni olarak mezun oldu. 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. 1997-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde “Fren Disklerine Uygulanan Kaplamaların Frenleme Performansına Etkisinin Deneysel İncelenmesi” konulu tez çalışmasıyla doktor oldu. Demir, İBB - İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) AŞ’de sırasıyla, Teknik İşler Şefi, İşletmeler Müdürü, Etüt Plan ve Proje Müdürü, Etüt ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Başta otomotiv olmak üzere, güç aktarma organları, alternatif yakıtlar, ulaşım ve otopark yönetimi alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde, kongre ve sempozyumlarda yayımlanmış makale çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca “Güç Aktarma Organları”, “Otopark Uygulamalarında Teknoloji, Çevre ve Emniyet Faktörleri”, 40 bin kelimelik “Otomotiv ve Temel Teknik Bilimler Sözlüğü”, 11 bin kelimelik “Sistem Sistem Otomotiv Teknik Terimler ve Terminolojiler Sözlüğü”, 2500 kelimelik “Otopark Endüstrisi Sözlüğü” gibi yayınları da bulunmaktadır. www.otoguncel.com web sitesinin editörlüklerini yürüten ve wushu spor dalında uluslararası hakem olan Demir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bunları da Beğenebilirsiniz...