13 Ağustos 2010

Yaşlılık ve antioksidan gereksinimi

Beslenme
Beslenme
Vücut kendi bünyesinde ürettiği bazı enzimlerle bu savaşı kazanmaya çalışır. Superoksit dismutaz, glutatyon peroksidaz ve bazı lipit peroksitler bunların en önemlileridir. Ancak bu enzimler belirli bir yaştan sonra yeterli olamamaya başlar. Bu noktada günlük beslenmede kullanılan birçok besinin bileşiminde yer alan ve antioksidan özellik gösteren vitamin ve minerallerin yeterince alınması ve hatta bazı durumlarda gereksinmeden fazla tüketilmesi önem kazanmaya başlar.
Kaynak: Uzm. Dyt. Bengul Akgun’un saglik.turk.net web sitesinde yayımlanan “Antioksidanlar hakkında bilinmesi gerekenler” yazısından derlenmiştir (Ziyaret Tarihi: 11/08/2010).
Share

Beğenebilirsiniz...