5 Mart 2010

İyotlu tuzda iyodun kayba uğramaması için neler yapılmalıdır?

Beslenme
Beslenme

Ülkemizde iyot yetersizliği hastalıklarından korunmak için yemeklik tuzlara iyot katılmaktadır. İyotlu tuzun guatr oluşumunu engellediği ancak guatr oluştuktan sonra bu hastalığı tedavi etmediği unutulmamalıdır. Başta guatr olmak üzere tüm iyot yetersizliği hastalıklarından korunmak için yemeklerde mutlaka iyotlu tuz kullanılmalıdır.

· Koyu renk cam kavanoza boşaltılmalı

Işık ve güneşten korunmalı

Karanlık yerde saklanmalı

Nemli ortamlardan uzak tutulmalı

Kullanılan her paketin üzerinde belirtilen son kullanma tarihine kadar tüketilmelidir.

Kaynak: Dr. Dyt. Meltem Soylu, Uzm. Gıda Müh. Cengiz Kesici, “Gıda, Su ve Beslenme Konusunda Sık Sorulan Sorular (II)”, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, ISBN: 978-975-590-243-2;  Şubat – 2008.

Share

Bunları da Beğenebilirsiniz...