Başlangıç » Nedir » Lokum ve Lokum Kaymağı nedir?

Lokum ve Lokum Kaymağı nedir?

Posted by: Tuncay Demir 25 Şubat 2010 Yorum Yaz

Lokum ve Lokum Kaymağı nedir? Beslenme Gıda
Lokum: Şeker, nişasta, içme suyu ve sitrik asit veya tartarik asit veya potasyum bi tartarat ile hazırlanan lokum kitlesine gerektiğinde çeşni maddeleri, kuru ve/veya kurutulmuş meyveler ve benzeri maddelerin ilavesiyle tekniğine uygun olarak hazırlanan ürünü,
Lokum kaymağı: 100 gramında en az 60 gram süt yağı bulunan, pastörize kremayı ifade eder
Kaynak: Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği Lokum TebliğiResmi Gazete: 22.05.2004-25469



2010-02-25

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir