Kokusuz, suda eriyen, yiyecekleri korumada ve tatlandırmada kullanılan billûrsu madde (NaCl).
Asitler ile bazların reaksiyonu sonucu oluşan ürün.
Tuz: Ana maddesi sodyum klorür olan ve ham tuzdan insan tüketimine uygun nitelikte üretilen üründür. Sofra tuzu ve gıda sanayii tuzu olmak üzere ikiye ayrılır;
Sofra tuzu: Doğrudan tüketiciye sunulan, ince toz haline getirilmiş, iyotla zenginleştirilmiş, rafine edilmiş veya edilmemiş tuzdur.
Gıda sanayii tuzu: Gıda sanayiinde kullanılan, iyot içermesi zorunlu olmayan tuzdur. Gıda sanayii tuzu doğrudan tüketiciye sunulamaz.
Ambalajlarda Bulunması Gereken İyotlu Tuz Sembolü
Kaynak: Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği Sofra ve Gıda Sanayii Tuz Tebliği Resmi Gazete: 13.01.2005-25699