26 Şubat 2011

Sağlıklı kalbe sahip olmada “omega-3” önemi nedir?

Sağlık
Sağlık

Somon ve ton balığı gibi yağlı balıklar içerdikleri omega-3 yağ asitleriyle, kalp hastalıklarına karşı koruyucu ve kan basıncını dengeleyici bir işlev görüyorlar. Prof. Artinian, “Haftada en az 3 buçuk porsiyon yağlı balık, kalbin tıpkı yağlanan bir makine gibi rahat çalışmasını sağlıyor” dedi.

Kaynak: Profesör Nancy Trygar Artinian’ın yaptığı çalışmadan alınan Vatan Gazetesi’nde yayımlanan ve haber7.com web sitesine alıntılanan “ Sağlıklı kalp için bunlara dikkat edin ” başlıklı yazıdan derlenmiştir (Erişim Tarihi: 21 Şubat 2011).

Share

Bunları da Beğenebilirsiniz...