22 Aralık 2010

Turşu kanseri bloke eder mi?

Beslenme
Beslenme

Laktik asit fermentasyonuyla elde edilen turşular, kalın bağırsak başta olmak üzere insanlarda sağlığı koruyucu etkiye sahiptirler. Turşudaki enzimler bağırsaktaki maddeleri karsinojen yapılara dönüştürmekle görevlidir. Düzenli turşu yiyenler bu bağırsaktaki dengeyi olumlu yönde değiştirerek kanser yapıcı enzimlerin çalışmasını engellerler. Dolayısıyla söz konusu enzimlerin aktivitesinde azalma, antikarsinojenik etki oluşturur. Laktik asit bakterilerinin, bağışıklık sistemini güçlendirdiği, immunoglobulin A ve gama interferon üretimini desteklediği biliniyor. Bu durum insan vücudunun patojenlere karşı direncini ve bakterilerin antitümör aktivitesini artırıyor.

Kaynak: Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez’in Star Gazetesinde yayımlanan ve Haber7.Com Web Sitesinde alıntılanan “Grip savar turşu 3 ciddi hastalık için de önleyici” yazısından derlenmiştir (Ziyaret Tarihi: 18/12/2010.

Share

Bunları da Beğenebilirsiniz...