Başlangıç » Nedir » Gün de en az 3 ana öğün tüketilmesi neden önemlidir?

Gün de en az 3 ana öğün tüketilmesi neden önemlidir?

Posted by: Tuncay Demir 7 Ocak 2010 Yorum Yaz

Gün de en az 3 ana öğün tüketilmesi neden önemlidir? Beslenme Gıda
Ana öğünlere ek olarak tüketilen ara öğünler enerji gereksinimini sağlamak için yararlı olmaktadır. Böylece günde 3 ana, 2-3 ara öğün olmak üzere 5-6 öğün beslenmek performansınızı artıracaktır. Sık aralıklarla beslenmenin yararları;
Gereğinden fazla yemeği önler,
Olağanüstü açlık hissini daha iyi kontrol altına alınmasını ve bunu bastırmanızı sağlar
Acıkmayı önleyerek sonraki öğünde besin alımını azaltır,
Her öğün sonrasında besinlerin termojenik etkisiyle enerji harcaması artırır.
Ağzınıza almış olduğunuz lokmaları iyi çiğnemeyi alışkanlık haline getiriniz. Çünkü doyma refleksi midede değil beyinde bulunmaktadır. Ne kadar ağır ve iyi çiğnerseniz almış olduğunuz gıdayı bir o kadar sindirmiş olursunuz. Öğün sayısını arttırdığınız içinde mideniz belli aralıklarla iyi çalıştığında doyma refleksi daha erken ortaya çıkacak ve sizde fazla kilo almaktan kurtulacaksınız.
Kaynak: Uzman Diyetisyen Elif Özkeleş’in (Yararlanılan Kaynak: Prof. Dr. Gülgün Ersoy, “Egzersiz ve Spor Yapanlar için Beslenme”) FitnesscenterbursaWeb Sitesinde Yayımlanan “Egzersiz ve beslenmenin 10 temel ilkesi” yazısından derlenmiştir (Ziyaret Tarihi: 26.06.2010)



2010-01-07

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir