Başlangıç » Nedir » Hidrojenasyon (Yağların Sertleştirilmesi) nedir?

Hidrojenasyon (Yağların Sertleştirilmesi) nedir?

Posted by: Tuncay Demir 25 Şubat 2010 Yorum Yaz

Hidrojenasyon (Yağların Sertleştirilmesi) nedir? Beslenme Gıda
Hidrojenasyon, çift bağ içeren yağ asitlerinin, çift bağlarının doyurularak oksidasyona karşı dayanıklı kılınması amacıyla yapılan işleme denir. Esası, konvertör olarak adlandırılan kapalı kazanlarda nikel katalizör varlığında, sıcak sıvı yağı, çok saf bir hidrojen gazı ile muamele etmektir. Bu işlem sıvı yağların, margarin veya çeşitli shorteninglere işlenmesi durumunda yapılmaktadır.
Kaynak:  “Gıda Bilimi ve Teknolojisi”, Prof. Dr. Zeki ERTUGAY, Prof. Dr. Adem ELGÜN, Prof. Dr. Ahmet KURT, Prof. Dr. H. Yusuf GÖKALP,  Erzurum-1994.



2010-02-25

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir