Başlangıç » Nedir » Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin püf noktaları nelerdir?

Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin püf noktaları nelerdir?

Posted by: Tuncay Demir 13 Ağustos 2010 Yorum Yaz

Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin püf noktaları nelerdir? Beslenme Gıda
Öncelikle oruç tutan kişinin ihtiyaç duyduğu protein, vitamin ve minerali sağlayacak olan besinleri; iftar ve sahur arasındaki zamana dengeli bir şekilde dağıtmalı, öğün sayısına dikkat etmelidir. Ramazan'da sahura kalkmak dengeli beslenme açısından çok önemli. Bu nedenle iftar ve sahur arasında bir veya iki ara öğün yapmak çok daha faydalı olacaktır. Bu arada pirinç ve sıcak patates kilo yapar, bulgur ve soğuk patates tok tutar.
Kaynak: Medical Park Bahçelievler Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Emel Unutmaz’ın 24.08.2009 tarihinde sabah.com.tr web sitesinde yayımlanan “Ramazan'da sağlıklı beslenme kılavuzu” yazısından derlenmiştir.



2010-08-13

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir