25 Şubat 2010

Probiyotikler ve Prebiyotikler nedir?

Beslenme
Beslenme

Probiyotikler: Bağırsak mikrobiyaldengesini iyileştirerek, bireyi yararlı yönde etkileyen canlı mikrobiyal gıda katkılarıdır. Örneğin süt endüstrisinin probiyotikleri fermente süt ürünleridir.

Prebiyotikler: Kalın bağırsaklarda sınırlı sayıdaki bakterilerin gelişim ve aktivitelerini teşvik ederek bireyin sağlığını yararlı yönde etkileyen ve sindirilemeyen gıda bileşenleridir.

Kaynak: Probiyotik Süt Ürünleri ve Prebiyotikler (Makale), S. AKALIN, S. GÖNÇ, S. SENDERYA E. Ü. Ziraat Fak. Süt Teknolojisi Bölümü Bornova/İZMİR

Share

Bunları da Beğenebilirsiniz...