Başlangıç » Nedir » Dondurmanın Besin ve Enerji Değeri

Dondurmanın Besin ve Enerji Değeri

Posted by: Tuncay Demir 25 Şubat 2010 Yorum Yaz

Dondurmanın Besin ve Enerji Değeri Beslenme Gıda
Dondurma bileşimce zenginleştirilmiş sütün şeker, harç, aroma maddeleri bazende yumurta katılıp dondurulmasıyla elde edilen bir süt ürünüdür.
Dondurma süte nazaran 3-4 kat daha fazla süt yağı içerir.
%12-16 oranında daha fazla protein içerir.
Dondurmanın toplam kurumaddesinin yarısını şekerler oluşturur buda özellikle büyümekte olan çocuklar ve kilo almaya ihtiyacı olanlar için arzu edilen bir besin olmasını sağlamaktadır.
Dondurma bütün esansiyel aminoasitleri yeterli ve dengeli şekilde içerdiğinden iyi bir protein kaynağıdır.
Dondurma süt gibi birçok vitaminleri bulunan zengin bir kaynaktır. (A, D, E, K, B2, B6 ve B12 ve C vitamini sayılabilir.)
Dondurma mineral maddeleri (Ca, P, Mg, Na, K, Cu, Co, I, Mn, Zn, vs.) hemen hemen yeterli sayılarda düzeylerde ihtiva etmektedir.
Kaynak: Süt İşleme Teknolojisi Prof.Dr. Mehmet DEMİRCİ, Doç.Dr. Osman ŞİMŞEK İstanbul-1997



2010-02-25

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir